Producenci
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier DHL Express (nie dot. prefabrykatów betonowych i żeliwa)) już od 500,00 zł.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą polityką prywatności

Polityka prywatności

POLITYKA WITRYN INTERNETOWYCH I PLIKÓW COOKIES

 

Nasza Polityka prywatności służy wyjaśnieniu tego, w jakim celu na stronie internetowej przybyszewscy.com.pl używane są pliki cookies oraz w jaki sposób użytkownik może określić warunki ich stosowania. Przez korzystanie z tej strony wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z niniejszą Polityką prywatności.

 

1. Czym są pliki cookies?

Dla Państwa wygody strona przybyszewscy.com.pl, zwana dalej portalem, używa plików cookies i podobnych technologii m.in. po to, by dostosować serwis do potrzeb użytkowników i w celach statystycznych. Pliki cookies to krótkie pliki tekstowe, które są przechowywane w przeglądarce lub na dysku twardym komputera użytkownika strony internetowej, na której stosowane są pliki cookies. W przypadku ponownej wizyty użytkownika na stronie internetowej pliki cookies pozwalają na rozpoznanie urządzenia końcowego użytkownika i dostosowanie strony internetowej do jego preferencji.

2. W jakim celu korzystamy z plików cookies?

Portal stosuje cookies wydajnościowe, czyli służące do zbierania informacji o sposobie korzystania ze strony, by lepiej działała, oraz funkcjonalne, czyli pozwalające „pamiętać” o ustawieniach użytkownika (np. język, rozmiar czcionki).

Wykorzystujemy pliki cookies w celu:

  1. Konfiguracji serwisu – umożliwiają ustawienia funkcji i usług w serwisie.
  2. Uwierzytelniania – umożliwiają informowanie gdy użytkownik jest zalogowany, dzięki czemu witryna może pokazywać odpowiednie informacje i funkcje.
  3. Analizy i badania zachowań użytkowników – umożliwiają odczytanie preferencji użytkowników i poprzez ich analizę ulepszanie i rozwijanie produktów i usług. Podkreślenia wymaga, że zbieranie informacji odbywa się anonimowo, bez identyfikowania danych osobowych poszczególnych użytkowników.

3. Jakich plików cookies używamy?

Portal przybyszewcy.com.pl wykorzystuje poniższe pliki cookies:

  1. utma – plik zapisywany na dysku komputera podczas pierwszych odwiedzin danej witryny. Plik zawiera unikalny numer identyfikacyjny, za pomocą którego narzędzie analityczne potrafi określić unikalnego i nowego użytkownika,
  2. utmb – plik cookie _utmb jest odpowiedzialny za przechowywanie informacji na temat danej wizyty,
  3. utmc – plik cookie współpracujący z _utmb, którego zadaniem jest ustalenie, czy należy rozpocząć śledzenie nowych odwiedzin, czy też zbierane dane powinny zostać zaliczone do istniejących odwiedzin,
  4. utmz – plik cookie zawierający informację na temat źródeł odwiedzin. Dzięki niemu możliwe jest policzenie m.in. odwiedzin z wyszukiwarek,
  5. PHPSESSID – plik cookie utrzymujący identyfikator bieżącej sesji pomiędzy serwerem, na którym zainstalowana jest strona a uprzędzeniem użytkownika, za pośrednictwem którego komunikuje się on z serwerem i ze stroną.

Poziom ochrony przed Cookies ustawia się w każdej przeglądarce, aż do całkowitego blokowania plików Cookies.

4. Czy używamy plików cookies pochodzących od podmiotów trzecich?

Stosujemy zewnętrzne pliki cookies, pochodzące od podmiotów, z którymi współpracujemy, takich jak Google oraz od innych podmiotów realizujących dla nas kampanie reklamowe. Z uwagi na fakt, że sposób działania niektórych plików cookies pochodzących od partnerów zewnętrznych może być inny, niż przedstawiony w niniejszej polityce, prosimy o zapoznanie się z informacjami na temat tych plików cookies dostępnymi na stronach internetowych naszych partnerów:

Google: https://www.google.pl/intl/pl/policies/technologies/cookies/

5. Jak zmienia się ustawienia w najbardziej popularnych wyszukiwarkach w celu usunięcia/zablokowania plików cookies?

Cookies używają też serwisy, do których się odwołujemy pokazując np. multimedia.
W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych tu cookies.

GOOGLE CHROME

Należy kliknąć na menu (w prawym górnym rogu), zakładka Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane. W sekcji „Prywatność” trzeba kliknąć przycisk Ustawienia treści. W sekcji „Pliki cookie” można zmienić następujące ustawienia plików Cookie:

  • Usuwanie plików Cookie,
  • Domyślne blokowanie plików Cookie,
  • Domyślne zezwalanie na pliki Cookie,
  • Domyślne zachowywanie plików Cookie i danych stron do zamknięcia przeglądarki
  • Określanie wyjątków dla plików Cookie z konkretnych witryn lub domen

INTERNET EXPLORER 6.0 I 7.0

Z menu przeglądarki (prawy górny róg): Narzędzia > Opcje Internetowe > Prywatność, przycisk Witryny. Suwakiem ustawiamy poziom, zmianę zatwierdzamy przyciskiem OK.

MOZILLA FIREFOX

Z menu przeglądarki: Narzędzia > Opcje > Prywatność. Uaktywnić pole Program Firefox: „będzie używał ustawień użytkownika”. O ciasteczkach (cookies) decyduje zaznaczenie – bądź nie – pozycji Akceptuj ciasteczka.

OPERA

Z menu przeglądarki: Narzędzie > Preferencje > Zaawansowane. O ciasteczkach decyduje zaznaczenie – bądź nie – pozycji Ciasteczka.

SAFARI

W menu rozwijanym Safari trzeba wybrać Preferencje i kliknąć ikonę Bezpieczeństwo.
W tym miejscu wybiera się poziom bezpieczeństwa w obszarze ,,Akceptuj pliki cookie”.

6. W jakim jeszcze celu gromadzimy dane osobowe?

Zebrane dane przechowujemy przede wszystkim w celu zapewnienia możliwie najwyższej jakości administrowania serwisem. Ponadto służą nam one do sporządzania statystyk dotyczących sposobu korzystania przez użytkowników z naszego serwisu. Dane gromadzone przy użyciu plików „cookies” nie są ujawniane osobom trzecim, za wyjątkiem upoważnionych przepisami prawa organów władzy publicznej.

 

OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH

 

Dbając o najwyższą jakość świadczonych usług, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych („RODO”) informujemy, że:

  1. Administrator Danych Osobowych

A. Administratorem Pani/Pana Danych Osobowych jest “NOVOTERM” ZBIGNIEW PRZYBYSZEWSKI z siedzibą w Poznaniu (60-689), ul. Obornicka 350A, NIP: 781-16-25-045.

  1. Kontakt w zakresie ochrony danych osobowych: e-mail: sklep@przybyszewscy.com.pl.

B. Cele oraz podstawy prawne gromadzenia i przetwarzania danych osobowych

Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane dla celów:

  1. a) wykonania umowy, lub podjęcia działań niezbędnych do zawarcia umowy np. kontakt telefoniczny lub mailowy w celu przesłania oferty, ustalenia terminu wykonania usługi, odwołania lub zmiany terminu wykonania usługi (art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
  2. b) marketingu produktów i usług oferowanych przez ADO, w tym przesyłania informacji handlowych drogą elektroniczną lub wykonywania telefonicznych połączeń w celach marketingowych – odpowiednio w związku z art. 10 ust. 2 Ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną lub art. 172 ust. 1 Ustawy z dnia 16 lipca 2004 roku – Prawo Telekomunikacyjne, po wyrażeniu odrębnej zgody(art. 6 ust. 1 lit. a RODO);
  3. c) realizacji prawnie uzasadnionych interesów ADO, takich jak obsługa postępowań cywilnych i egzekucyjnych, administracyjnych, karnych, obsługa procesów wewnętrznych związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej  (art. 6 ust.1 lit f RODO);
  4. d) wykonania obowiązków wynikających z przepisów prawa  (art. 6 ust. 1 lit. c RODO).

Okresy przechowywania danych

Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą:

  1. a) w przypadkach określonych w pkt. III lit. a, c i d – do czasu przedawnienia roszczeń;
  2. b) w przypadku działań marketingowych objętych oświadczeniem zgody – do czasu jej odwołania.
  3. Pozostałe informacje
  4. a) Administrator Danych Osobowych nie udostępnia danych do ani ich nie przekazuje do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.
  5. b) Pani/Pana dane nie podlegają profilowaniu.
  6. c) Ma Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  7. d) W przypadku stwierdzenia, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO, ma Pani/Pan prawo wnieść skargę do organu nadzorczego Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  8. e) Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do zawarcia i realizacji umowy.
Bestsellery
OTULINA PAROC ALU COAT 159/30
OTULINA PAROC ALU COAT 159/30
66,12 zł 53,76 zł
m
ARMACELL IZOMAX 15/9
ARMACELL IZOMAX 15/9
1,03 zł 0,84 zł
m
ARMACELL IZOMAX 22/6
ARMACELL IZOMAX 22/6
1,11 zł 0,90 zł
m
KLIPSY TUBOLIT SZARE (100 szt./op)
KLIPSY TUBOLIT SZARE (100 szt./op)
11,81 zł 9,60 zł
szt.
ARMACELL TUBOLIT DG 18/20 PLUS
ARMACELL TUBOLIT DG 18/20 PLUS
8,29 zł 6,74 zł
m
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl