Producenci
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Dostawa Poznań) już od 1 000,00 zł.
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą polityką prywatności

Polityka prywatności

POLITYKA WITRYN INTERNETOWYCH I PLIKÓW COOKIES

 

Nasza Polityka prywatności służy wyjaśnieniu tego, w jakim celu na stronie internetowej przybyszewscy.com.pl używane są pliki cookies oraz w jaki sposób użytkownik może określić warunki ich stosowania. Przez korzystanie z tej strony wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z niniejszą Polityką prywatności.

 

1. Czym są pliki cookies?

Dla Państwa wygody strona przybyszewscy.com.pl, zwana dalej portalem, używa plików cookies i podobnych technologii m.in. po to, by dostosować serwis do potrzeb użytkowników i w celach statystycznych. Pliki cookies to krótkie pliki tekstowe, które są przechowywane w przeglądarce lub na dysku twardym komputera użytkownika strony internetowej, na której stosowane są pliki cookies. W przypadku ponownej wizyty użytkownika na stronie internetowej pliki cookies pozwalają na rozpoznanie urządzenia końcowego użytkownika i dostosowanie strony internetowej do jego preferencji.

2. W jakim celu korzystamy z plików cookies?

Portal stosuje cookies wydajnościowe, czyli służące do zbierania informacji o sposobie korzystania ze strony, by lepiej działała, oraz funkcjonalne, czyli pozwalające „pamiętać” o ustawieniach użytkownika (np. język, rozmiar czcionki).

Wykorzystujemy pliki cookies w celu:

  1. Konfiguracji serwisu – umożliwiają ustawienia funkcji i usług w serwisie.
  2. Uwierzytelniania – umożliwiają informowanie gdy użytkownik jest zalogowany, dzięki czemu witryna może pokazywać odpowiednie informacje i funkcje.
  3. Analizy i badania zachowań użytkowników – umożliwiają odczytanie preferencji użytkowników i poprzez ich analizę ulepszanie i rozwijanie produktów i usług. Podkreślenia wymaga, że zbieranie informacji odbywa się anonimowo, bez identyfikowania danych osobowych poszczególnych użytkowników.

3. Jakich plików cookies używamy?

Portal przybyszewcy.com.pl wykorzystuje poniższe pliki cookies:

  1. utma – plik zapisywany na dysku komputera podczas pierwszych odwiedzin danej witryny. Plik zawiera unikalny numer identyfikacyjny, za pomocą którego narzędzie analityczne potrafi określić unikalnego i nowego użytkownika,
  2. utmb – plik cookie _utmb jest odpowiedzialny za przechowywanie informacji na temat danej wizyty,
  3. utmc – plik cookie współpracujący z _utmb, którego zadaniem jest ustalenie, czy należy rozpocząć śledzenie nowych odwiedzin, czy też zbierane dane powinny zostać zaliczone do istniejących odwiedzin,
  4. utmz – plik cookie zawierający informację na temat źródeł odwiedzin. Dzięki niemu możliwe jest policzenie m.in. odwiedzin z wyszukiwarek,
  5. PHPSESSID – plik cookie utrzymujący identyfikator bieżącej sesji pomiędzy serwerem, na którym zainstalowana jest strona a uprzędzeniem użytkownika, za pośrednictwem którego komunikuje się on z serwerem i ze stroną.

Poziom ochrony przed Cookies ustawia się w każdej przeglądarce, aż do całkowitego blokowania plików Cookies.

4. Czy używamy plików cookies pochodzących od podmiotów trzecich?

Stosujemy zewnętrzne pliki cookies, pochodzące od podmiotów, z którymi współpracujemy, takich jak Google oraz od innych podmiotów realizujących dla nas kampanie reklamowe. Z uwagi na fakt, że sposób działania niektórych plików cookies pochodzących od partnerów zewnętrznych może być inny, niż przedstawiony w niniejszej polityce, prosimy o zapoznanie się z informacjami na temat tych plików cookies dostępnymi na stronach internetowych naszych partnerów:

Google: https://www.google.pl/intl/pl/policies/technologies/cookies/

5. Jak zmienia się ustawienia w najbardziej popularnych wyszukiwarkach w celu usunięcia/zablokowania plików cookies?

Cookies używają też serwisy, do których się odwołujemy pokazując np. multimedia.
W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych tu cookies.

GOOGLE CHROME

Należy kliknąć na menu (w prawym górnym rogu), zakładka Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane. W sekcji „Prywatność” trzeba kliknąć przycisk Ustawienia treści. W sekcji „Pliki cookie” można zmienić następujące ustawienia plików Cookie:

  • Usuwanie plików Cookie,
  • Domyślne blokowanie plików Cookie,
  • Domyślne zezwalanie na pliki Cookie,
  • Domyślne zachowywanie plików Cookie i danych stron do zamknięcia przeglądarki
  • Określanie wyjątków dla plików Cookie z konkretnych witryn lub domen

INTERNET EXPLORER 6.0 I 7.0

Z menu przeglądarki (prawy górny róg): Narzędzia > Opcje Internetowe > Prywatność, przycisk Witryny. Suwakiem ustawiamy poziom, zmianę zatwierdzamy przyciskiem OK.

MOZILLA FIREFOX

Z menu przeglądarki: Narzędzia > Opcje > Prywatność. Uaktywnić pole Program Firefox: „będzie używał ustawień użytkownika”. O ciasteczkach (cookies) decyduje zaznaczenie – bądź nie – pozycji Akceptuj ciasteczka.

OPERA

Z menu przeglądarki: Narzędzie > Preferencje > Zaawansowane. O ciasteczkach decyduje zaznaczenie – bądź nie – pozycji Ciasteczka.

SAFARI

W menu rozwijanym Safari trzeba wybrać Preferencje i kliknąć ikonę Bezpieczeństwo.
W tym miejscu wybiera się poziom bezpieczeństwa w obszarze ,,Akceptuj pliki cookie”.

6. W jakim jeszcze celu gromadzimy dane osobowe?

Zebrane dane przechowujemy przede wszystkim w celu zapewnienia możliwie najwyższej jakości administrowania serwisem. Ponadto służą nam one do sporządzania statystyk dotyczących sposobu korzystania przez użytkowników z naszego serwisu. Dane gromadzone przy użyciu plików „cookies” nie są ujawniane osobom trzecim, za wyjątkiem upoważnionych przepisami prawa organów władzy publicznej.

 

OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH

 

Dbając o najwyższą jakość świadczonych usług, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych („RODO”) informujemy, że:

  1. Administrator Danych Osobowych

A. Administratorem Pani/Pana Danych Osobowych jest “NOVOTERM” ZBIGNIEW PRZYBYSZEWSKI z siedzibą w Poznaniu (60-689), ul. Obornicka 350A, NIP: 781-16-25-045.

  1. Kontakt w zakresie ochrony danych osobowych: e-mail: sklep@przybyszewscy.com.pl.

B. Cele oraz podstawy prawne gromadzenia i przetwarzania danych osobowych

Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane dla celów:

  1. a) wykonania umowy, lub podjęcia działań niezbędnych do zawarcia umowy np. kontakt telefoniczny lub mailowy w celu przesłania oferty, ustalenia terminu wykonania usługi, odwołania lub zmiany terminu wykonania usługi (art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
  2. b) marketingu produktów i usług oferowanych przez ADO, w tym przesyłania informacji handlowych drogą elektroniczną lub wykonywania telefonicznych połączeń w celach marketingowych – odpowiednio w związku z art. 10 ust. 2 Ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną lub art. 172 ust. 1 Ustawy z dnia 16 lipca 2004 roku – Prawo Telekomunikacyjne, po wyrażeniu odrębnej zgody(art. 6 ust. 1 lit. a RODO);
  3. c) realizacji prawnie uzasadnionych interesów ADO, takich jak obsługa postępowań cywilnych i egzekucyjnych, administracyjnych, karnych, obsługa procesów wewnętrznych związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej  (art. 6 ust.1 lit f RODO);
  4. d) wykonania obowiązków wynikających z przepisów prawa  (art. 6 ust. 1 lit. c RODO).

Okresy przechowywania danych

Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą:

  1. a) w przypadkach określonych w pkt. III lit. a, c i d – do czasu przedawnienia roszczeń;
  2. b) w przypadku działań marketingowych objętych oświadczeniem zgody – do czasu jej odwołania.
  3. Pozostałe informacje
  4. a) Administrator Danych Osobowych nie udostępnia danych do ani ich nie przekazuje do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.
  5. b) Pani/Pana dane nie podlegają profilowaniu.
  6. c) Ma Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  7. d) W przypadku stwierdzenia, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO, ma Pani/Pan prawo wnieść skargę do organu nadzorczego Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  8. e) Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do zawarcia i realizacji umowy.
Bestsellery
Wieszak blach trapezowych NC fi11mm
Wieszak blach trapezowych NC fi11mm

2,64 zł

2,15 zł

Wieszak blach trapezowych M8
Wieszak blach trapezowych M8

4,08 zł

3,32 zł

STEINONORM 62/20
STEINONORM 62/20

37,72 zł

30,67 zł

ARMAFLEX ACE 28/13 PLUS
ARMAFLEX ACE 28/13 PLUS

5,23 zł

4,25 zł

STEINONORM 54/20
STEINONORM 54/20

34,82 zł

28,31 zł

STEINONORM 36/20
STEINONORM 36/20

28,04 zł

22,80 zł

STEINONORM 28/40
STEINONORM 28/40

43,21 zł

35,13 zł

FOLIA ALU GROBKORN 25m2
FOLIA ALU GROBKORN 25m2

26,02 zł

21,15 zł

Obejma UWX 125 BK
Obejma UWX 125 BK

4,61 zł

3,75 zł

STEINONORM 50/20
STEINONORM 50/20

32,73 zł

26,61 zł

STEINONORM 18/20
STEINONORM 18/20

22,09 zł

17,96 zł

STEINONORM 28/20
STEINONORM 28/20

25,79 zł

20,97 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl